Bogenseløbet
En historie om tradition og fornyelse 

 

Det begyndte for 80 år siden, da man i Bogenses lokale idrætsforening besluttede at starte et by-stafetløb ”Bogense Rundt”. 4 etaper på tilsammen 5 km. 


I dag
 er Bogenseløbet et moderne løb hvor alle kan deltage. Fra motionister til de professionelle. 
De to ruter på henholdsvis 5 og 10 km fører deltagerne gennem den hyggelige Bogense by, gennem den skønne omegn med skov, strand og smuk natur. Og der er sørget for depoter undervejs, så forkert væskebalance ikke skal forstyrre den gode oplevelse. 

Også teknisk har løbet fulgt med tiden. Der arbejdes i dag med elektronisk tidtagning med nettotider på nøjagtigt opmålte ruter, og der tilbydes massage og anden pleje til trætte ben. Der er fine præmier, diplomer og gaveposer til alle deltagere, så løbet er på alle måder ført helt up-to-date. 

Man har også tænkt på deltagere og gæster efter løbet. Der er musikalsk underholdning og servering af grillpølser, øl og vand. Der er altså lagt op til en hyggelig dag for hele familien i den gamle købstad. 

 

Det gamle løb var stafetløbet ”Bogense Rundt” og det blev første gang løbet søndag den 22. januar 1928. Også dengang løb man i Bogense by. Der var start og mål på Raadhuspladsen og om ruten kunne man læse i Bogense Avis: 

”Paa Søndag startes der paa Raadhuspladsen til Stafetløbet Bogense Rundt.…Ruten er lagt saaledes, at Løberne passerer Raadhuspladsen midt under Løbet, og ligeledes passeres Kirkebakken og Teglgaardsvejen, og Opløbet finder Sted paa Raadhuspladsen, saa Tilskuerne under hele Løbet kan holde sig a jour med Stillingen…”
 

Vi er stolte over at vi i Bogense Gymnastikforening kan bære stafetten videre, og med respekt for traditionen vil vi føre Bogenseløbet ind i fremtiden. 

Kom og løb med os …hvis du vil ha’ det bedre